06 – 25 07 10 40

PPM – Interim Management Training & Coaching

hnijenkamp@ppminfo.nl

Wie ben ik

Dank voor het bezoeken van mijn website. Mijn naam is Henk Nijenkamp, 60 jaar en woonachtig te Hengelo. Vanuit de DISC-persoonlijkheidsanalyse word ik omschreven als een ‘hervormer’; enthousiast, innovatief, vertrouwend, evenwichtig, overtuigend en met een hoog tempo om doelen te bereiken. Ik houd van nieuwe uitdagingen, ben extravert en sociaal.
Mijn ervaringen en vaardigheden als manager zet ik in om ook de taak- en resultaatgerichte aspecten van het werk te bewerkstelligen.

Wat doe ik?

Ik richt me op interim management en daarnaast het geven van eigentijdse trainingen en coaching. Trainingen, onder meer door leiderschapstrajecten te verzorgen voor managers en teams. Maar ook trainingen timemanagement, waarbij het vooral gaat om de persoonlijke effectiviteit (gedrag) en niet zozeer om het aanleren van trucjes. Ik coach mensen van alle rangen en standen en slaag erin om vanuit veiligheid, vertrouwen en een directe benadering mensen in beweging te krijgen. Dit alles in mijn eigen stijl, dicht bij mezelf, met passie, betrokkenheid en humor. Maar ook confronterend en alles met het doel om bij de kern te komen.

Achtergronden en ervaring

Ooit ben ik begonnen bij de gemeentelijke sociale dienst in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Daarna 14 jaren Medisch Spectrum Twente, een hele mooie leerschool omdat ik daar meerdere veranderingsprocessen heb mogen meemaken.
In 2003 ben ik voor mezelf begonnen met People & Process Management. Ik heb diverse interim functies bekleed en vele trainingen gegeven, vooral in de sectoren zorg en onderwijs. Bedenker en initiator van de memorabele leiderschaps-trainingen (LAB training) in Zweden die vanaf 2007 zijn gegeven en die veel mensen een bijzonder plekje in hun leven hebben gegeven. Ook heb ik veel trainingen verzorgd op het gebied van zelfsturing en/of zelforganisatie waarbij met name gedragsverandering nodig is om successen te boeken.

Inspiratie

De inspiratie voor mijn aanpak zit in de Ubuntu leer (Zuid-Afrika, Nelson Mandela). Ubuntu staat voor evenwicht en broederschap. Ook spreken de principes van Covey mij enorm aan, met als motto: ‘We zijn zelf in staat om het leven vorm te geven’.

Wie ben ik PPM Henk Nijenkamp interim management